loading

Viljuškar za hladnjaču

Main Image

Najčešći problem za rad u hladnjači

Hladnjače su jedan od najizazovnijih i najtežih uslova za magacinske viljuškare, uglavnom zbog kondenzacije i komfora vozača prilikom vožnje viljuškara.

Rešenja za rad u hladnjači

Vozaču je omogućeno grejanje u kabini tokom cele smene i pritom može da komunicira sa ostalim radnicima uz pomoć intercom sistema , bez otvaranja vrata. Da bi se sprečilo povećanje kondenzacije, kada se viljuškar nalazi u različitim temperaturnim zonama i da bi  se povećao radni vek viljukara, potrebno je da komponente imaju zaštitu od vlage i da su kablovi zaštićeni od hladnoće. Ovi viljuškari su napravljeni za ekstremne temperature.

Kako je omogućen rad na viljuškaru pri -30ºC i kako je zaštićen vozač?

Za radne zadatke u hladnjačama, gde vozač mora da bude u zatvorenoj kabini, Hyster je razvio novu, izolovanu kabinu za regalni viljuškar( R1.4-2.3) standardne širine. Prilikom obavljanja radnih zadataka, pri stalnim temperaturama od -30ºC, kabina može da se zagreje do 15ºC,  što omogućava integrisan grejač u kabini,  jačine 2kW. Postoji mogućnost grejanja prednjeg stakla, bez obzira da li je napravljena od stakla ili polikarbonata, da ne bi došlo do pucanja ili naprsnuća usled dejstva niskih temperature. Vrata su veoma preglena, što omogućava vozaču veliku vidljivost. Ovaj viljuškar ima zaštitnu ogradu na vrhu kabine, široku 9.5 mm, koja pruža odličnu vidljivost prilikom odlaganja paleta visoko na regalima. Vrata se lako otvaraju i zatvaraju, postoji i pristupna stepenica u kabinu, koja olakšava sam pristup, dosta prostora unutar kabine, prilagodljivo sedište kao i upravljačke komponente vozaču.

regalni viljuškar za hladnjače.jpg

Karakteristike ovog regalnog viljuškara

Postoji  7 modela Hyster regalnih viljuškara za hladnjače od 1.4-2.5 t. Ovaj regalni viljuškar može da dosegne brzinu do 14km/h i nudi brzo podizanje i spuštanje viljuški 0.8m/s. Viljuškar poseduje podešavanje viljušaka po nagibu (omogućava nagib palete ka i od sebi, bez nagiba grane),  merač visine (pokazuje visinu dizanja u metrima) i laser za pozicioniranje viljuški (što omogućava lakše skladištenje palete na regalima. Hladnjače su često prostorno ograničene, imaju visoku gustinu robe i visoko pozicionirane palete Shodno tome, Hyster je razvio granu otpornu na savijanje. Ovo znači da manji kapaciteti poput Hyster regalnog viljuškara, mogu da se koriste za odlaganje paleta visoko na regalima . Model regalnog viljuškara od 2.5t može da skladišti robu tešku 1t na visini od 12.75 m.

Kontakt telefon: 011/41-47-457

E-mail upit