loading

Hyster-Yale Materials Handling Limited sa svojim povezanim kompanijama ( Hyster-Yale group ) su u potpunosti posvećeni čuvanju i poštovanju Vaše privatnosti.

Ova politika (zajedno sa našim uslovima za Hyster i drugi dokumenti koji se navode) služi kao osnova na kojoj ćemo mi obrađivati sve lične podatke koje prikupimo od vas, ili koje nam vi date. Molimo vas da pažljivo pročitate sledeci tekst kako biste razumeli naše stavove i postupke u vezi sa vašim ličnim podacima i načinom na koji ćemo ih mi tretirati.

Za potrebe zaštite podataka po Zakonu iz 1998 godine, kontrolor podataka je:
Hyster-Yale Materials Handling Limited of Flagship House, 
Reading Road North, 
Fleet, 
Hampshire 
GU51 4WD, 
United Kingdom.

Informacije koje eventualno možemo prikupiti od Vas:

Hyster-Yale group ne prikuplja i ni na koji nacin od Vas ne traži bilo koje licne podatke (ime, prezime, adresu, telefon, e-mail adresu), osim ukoliko Vi dobrovoljno ne želite da ih obelodanite, bilo popunjavajući formu upita elektronskim putem, faksom ili prenoseći je licno putem telefona. Nećemo, ni u kom slučaju, prodati, rentirati ili na bilo koji način trgovati Vašim ličnim informacijama, a sa bilo kojom trećom stranom. Možemo obelodaniti informacije  koje pomažu našim podružnicama, filijalama, agentima ili ovlašćenim distributerima da nam pomognu u upravljanju našim sajtom i drugim našim poslovima na način dozvoljen zakonom. U suprotnom, Hyster-Yale group će koristiti Vaše informacije da odgovori na Vaš upit ili da se razmotri odnos sa Hyster-Yale group ili sa našim filijalama ili ditributerima.

Možemo prikupiti i obraditi sledece podatke o Vama :

 • Informacije koje ste dali  popunjavanjem formulara na našem sajtu (naš sajt) jeste Vaša registracija  za korišćenje našeg sajta, pretplate na bilo koju uslugu, mogućnost postavljanja materijala ili traženje bilo kakvih usluga. Takođe, možemo Vas pitati o informacijama kada ste prijavili problem u radu našeg sajta. 
 • Ako nas kontaktirate, možemo čuvati našu međusobnu korespondenciju.
 • Hyster-Yale group može tražiti da popunite ankete koje se koriste u istraživacke svrhe, na koje ne morate odgovoriti.
 • Detalji Vaših poseta sajtu i svih resursa kojima pristupate.

IP adrese

Možemo prikupiti podatke o Vašem kompjuteru, uključujući Vašu IP adresu, kada je dostupna, operativni sistem i tip pregledača, za  administraciju sistema te da prijave informacije na bilo kom oglašivaču. To je statisticki prikaz  korisnika naših usluga, kojima se ne identifikuju pojedinci.

Prilikom registracije, tj. otvaranja korisničkog naloga, koji Vam omogućava korišćenje našeg sajta, mi možemo preuzeti podatke koji Vas identifikuju npr. prilikom poseta stranicama našeg sajta ili prilikom preuzimanja fajlova.

Kolačići

Naš sajt koristi kolačiće kako bi Vas razlikovao od drugih korisnika našeg sajta.To nam pomaže da Vam omogućimo dobar ugođaj prilikom posete našem sajtu, a isto tako nam pomaže u podizanju nivoa kvaliteta našeg sajta. Za detaljne informacije o kolačićima koje koristimo i u svrhe za koje ih koristimo, pogledajte našu politiku Kolačića.

Gde ćemo sačuvati Vaše lične podatke

Podaci koje prikupljamo od Vas mogu biti prosleđeni na čuvanje Van Evropskog Ekonomskog prostora (EEA). Isti mogu biti obrađeni od strane osoblja koja posluju van EEA a rade za nas ili za nekog od naših dobavljača. Slanjem Vaših ličnih podataka dajete saglasnost za skladištenje i obradu podataka. Hyster-Yale group će preduzeti sve neophodne korake da se Vaši podaci tretiraju razumno, bezbedno i u skladu sa ovom politikom privatnosti.

Ukoliko smo Vam dali (ili ste sami odabrali) lozinku, koja Vam omogućava da pristupite našem sajtu, ili delovima sajta, dužni ste tajnost ove lozinke čuvati . Molimo vas da ne delite lozinku ni s kim.

Na žalost, prenos informacija preko interneta nije u potpunosti bezbedan. Iako ćemo se mi potruditi da zaštitimo Vaše licne podatke , ne možemo da garantujemo bezbednost podataka koji se prenose na našem sajtu. Svaki prenos je na Vaš sopstveni rizik. Od momenta kad primimo Vašu informaciju koristimo stroge procedure i bezbedonosne funkcije u cilju zaštite Vaših podataka.

Upotreba informacija

Informacije o Vama koristimo na sledeće načine :

 • U cilju bezbednog predstavljanja našeg sajta za Vas i Vaš računar.
 • Da Vam pružimo informacije , proizvode ili usluge koje ste tražili od nas , ili smatramo da Vas interesuju,  a pristali ste da budete kontaktirani u tu svrhu.
 • Da bi se izvršila naša obaveza koja proisteče iz bilo kog ugovora izmedju Vas i nas.
 • Da Vam omogućimo pružanje usluga kroz interaktivne funkcije kada odlučite da to uradite.
 • Da Vas obavestimo o promenama o našim proizvodima i / ili uslugama.

Da koristimo vaše podatke ili dozvoliti trećim licima da ih koriste u cilju pružanja informacija o robi i uslugama , koje Vam mogu biti interesantne. U vezi istih, i mi i treća lica, možemo Vas kontaktirati.

Ako ne želite da koristimo vaše podatke na ovaj način, ili da ih prosleđujemo trećim licima u marketinške svrhe, molimo Vas da nam pošaljete e-meil na sledeću adresu : infoeurope@hyster.com

Objavljivanje Vaših informacija

Možemo otkriti Vaše podatke bilo kojem članu naše grupe, filijalam, holdingu, zavisnim preduzećima,kao što je definisano u odeljku 1159, Zakona o privrednim društvima  iz 2006 godine u Velikoj Britaniji.

Ukoliko tražite uslugu , Hyster-Yale group može Vaše podatke proslediti nekoj od svoji filijala, podružnica,agenata, ovlašćenih dilera, ili nekoj osobi ili entitetu u cilju obezbeđenja i pružanja odgovarajuće usluge prema Vama.

Možemo objaviti Vaše lične podatke trećim licima :

 • U slučaju kupoprodaje bilo koje imovine, mi možemo objaviti Vaše lične podatke kao potencijalnog kupca ili prodavca.
 • If Hyster-Yale group or substantially all of its assets are acquired by a third party, in which case personal data held by it about its customers will be one of the transferred assets.
 • Ako smo u obavezi da objavimo ili da podelimo Vaše licne podatke u skladu sa zakonskim propisima , ili radi izvršenja ili primene naših uslova korišcenja ili drugih sporazuma , ili radi zaštite prava, imovine i sigurnosti Hyster-Yale group , naših kupaca ili drugih.Ovo ukljucuje razmenu informacija sa drugim firmama i organizacijama u cilju zaštite od prevare i smanjenja kreditnog rizika.

Vaša prava

Imate prava da tražite od nas da ne obrađujemo Vaše podatke u marketinške svrhe. Obično ćemo Vas obavestiti (pre skupljanja podataka) ako nameravamo da koristimo podatke u te svrhe ili ako nameravamo da otkrivamo Vaše podatke trećim licima u te namene. Možete ostvarite svoje pravo da sprečite obradu podataka, proverom određenih polja na obrascima koje koristimo za prikupljanje podataka. Takođe, možete ostvariti svoje pravo u svakom momentu tako što ćete nas kontaktirati na e-mail : infoeurope@hyster.com

Naš sajt , s vremena na vreme, može držati i linkove ka našim internet dilerima i partnerima. Ako pratite ove link prema bilo kojem sajtu, imajte na umu  da svaki od tih sajtova ima svoje politike korišcenja i privatnosti istih, te da mi ne prihvatamo nikakvu odgovornost niti obavezu za njihove politike korišcenja i privatnosti. Molimo Vas da proverite ove smernice pre ostavljanja bilo kakvih podataka na ovim sajtovima.

Ukoliko ne želite da budete dodatno kontaktirani od strane Hyster-Yale group autorizovanog dilera ili druge osobe ili entiteta koji nije u vezi sa Hyster-Yale group , molimo Vas da direktno kontaktirate dilera ili nekog drugog direktno. Hyster-Yale group ne poseduje niti kontroliše nezavisnost svojih ovlašćenih dilera niti druge stranke i druga lica. Hyster-Yale group ne može zahtevati od ovlašćenih dilera niti od dugih lica da izbrišu Vaše lične podatke.

Pristup informacijama

Zakon Vam daje pravo na pristup Vašim podacima. Vaše pravo na pristup se ostvaruje u skladu sa zakonom. Svaki Vaš zahtev za pristup Vašim podacima može biti predmet naplate naših troškova s naše strane, vezanih za pružanje informacija o Vama.

Promene naše politike privatnosti

Sve promene koje učinimo u našoj politici privatnosti u budućnosti, biće objavljene na ovim stranicama, te tamo gde to bude moguće , obavesticemo Vas putem e-mail.

Kontakt

Pitanja, komentari i upiti vezani za našu politiku privatnosti su dobrodošla i mogu biti poslata na infoeurope@hyster.com

Robne marke

Hyster, Yale i Utilev imena, dizajn, logotipovi i znakovi, su registrovani zaštitni znaci ili znaci za rukovanje od strane Hyster-Yale Materials Handling Group,Inc., ili njihovih zavisnih preduzeća ili drugih privrednih društava ili drugih vlasnika znakova. Sva prava zadržana.

Administrativni prevod

Ova politika privatnosti opisuje kako cemo rukovati licnim informacijama dobijenim putem ovog web sajta. U slucaju bilo kakve nedoslednosti izmedju verzije na engleskom jeziku, ove politike privatnosti, i verzije, prevoda na bilo kom drugom jeziku (ako postoji) kontrolna verzija jeste na engleskom jeziku.