loading

Inovativna rešenja u logistici

Main Image

Hyster na sajmu LogiMAT 2019 u Štutgartu

Na sajmu u Štutgartu u Nemačkoj; Logimat 2019, koji je trajao od 19-21 februara, Hyster Evropa je predstavila sveobuhvatna rešenja za magacinske i logističke radne zadatke, kao i inovativna automatska rešenja. Takođe, nov Regalni viljuškar je predstavljen, kao rešenje u uskim i skučenim prostorima.

Posetioci na Hyster štandu su mogli da saznaju više o pouzdanosti i čvrstoći Hyster viljuškara, kao i o rešenjima u magacinskim prostorima i logistici.

Na primer, novi R1.0E-1.4E regalni viljuškari, pruža bolju manevarbilnost i namenjeni su za uske prostore.

Regalni viljuškari.jpg

Sveobuhvantno, Hyster nudi više od 140 modela viljuškara od električnih, sa motornim sagorevanjem do kontejnerskih viljuškara.  

Inteligentna automatizacija viljuškara

Automatizovani komisioni viljuškar.jpg

Hyster Evropa je takođe prikazala viljuškar sa automatizovanim upravljanjem. “Koristimo Balyo tehnologiju za automatizovano upravljanje viljuškara, koja ne zahteva komleksnu infrastrukturu.” – kaže Timo Antony, direktor za centralnu Evropu – Hyster.

Inovativne tehnologije na Hyster-ovom štandu. Električni viljuškar sa llitijum jonskom baterijom 1600 kg nosivosti.

Litijum jonksi viljuškar.jpg

Na LogiMat-u , Hyster Evropa je takođe predstavila Električni viljuškar sa litijum – jonskom baterijom.  Ove baterije se najčešće koriste u industriji hrane i pića, gde se radni zadaci uglavnom obavljaju u magacinu, kako bi se smanjila zagađenost. Litijum jonska baterija nema kiselinu, tako da nema prolivanja. Hidrogen i dr. gasovi koje može da prouzrokuje kiselina, nije dobrodošla u prehrambenoj industriji. Litijum jonske baterije ne zahtevaju održavanje, kao obične baterije. “ Litijum jonske baterije mogu da se pune kad god želite, npr. tokom pauza” – kaže Antony. Ovo može pojednostaviti rad u magacinima, jer vam neće biti potrebne 2 baterije, već jedna za rad viljuškara. Litijum Jonska baterija se isplati posle nekoliko godina korišćenja, kada se viljuškar koristi za odgovarajuće radne zadatke.

Kontejnerski viljuškar bez emisije štetnih gasova

U određenoj infrastrukturi , hidrogen ćelije su najbolje opcije. Na primer, Hyster trenutno razvija kontejnerski viljuškar bez emisije štetnih gasova za Luku u Los Anđelesu. Ovaj viljuškar je u razvoju i smatra se da bi najbolja kombinacija hydrogen ćelija i litijum jonske baterije za pokretanje viljuškara. 

Dodatna oprema za Hyster Fortens viljuškare

Kako bi poboljšali Hyster Fortens seriju viljuškara 2-3.5t nosivosti, široka opcija rešenja i prilagođavanja specifičnim potrebama kupaca su sada dostupni na modelima proizvedenim u 2019 godini.

“Na primer, Sigurnosna svetla mogu biti ugrađena napred ili nazad na viljuškaru , kako bi upozorili pešake da im je viljuškar u blizini, kako bi se na vreme upozorili.” – kaže Antony

plavo svetlo.jpg

Plavo svetlo koje se ogleda na podu se automaski pali kada je viljuškar u pokretu, tako da zaposleni znaju da je viljuškar u blizini i u kom pravcu se kreće. Crveno sigurnosno svetlo nakačeno na bokove viljuškara, obaveštavaj radnike na kojoj udaljenosti bi trebali da budu od viljuškara. To je zona koja ne sme da se pređe, jer može doći do nezgode.