loading

Naš sajt koristi kolačiće. Kolačić je mali fajl od slova i brojeva koje možemo staviti  na vaš kompjuter. Ovi kolačići nam omogućavaju da se razlikujemo od drugih korisnika našeg sajta, te nam omogućava bolju preglednost sajta kao poboljšanje kvaliteta istog. Pročitajte više o tipovima kolačića koje koristimo, kako ih prepoznati, blokirati ili izbrisati tako što ćete kliknuti ovde. Korišćenjem ovog sajta, prećutnom saglasnošću nam dajete saglasnost za postavljanje kolačića na Vašem računaru. Ako ne želite da prihvatite kolačiće sa ovog sajta  na Vašem računaru, trebalo bi da promenite podešavanje pregledača , kako bi ste sprečili da kolačići budu postavljeni.

Politika kolačića : veza sa početne stranice

Informacije o korišcenju kolačića

Korišćenjem ovog sajta dajete nam prećutnu saglasnost o postavljanju kolačića na Vaš računar.  Ako ne želite da prihvatite kolačiće sa ovog sajta  na Vašem računaru, trebalo bi da promenite podešavanje pregledača , kako bi ste sprečili da kolačići budu postavljeni.

Mi koristimo kolačiće na našim sajtovima (1) da se poboljša sposobnost i funkcionalnost, (2) da se održi i poboljša dostupnost našeg sajta korisnicima, i (3) da obezbedi jednokratno prijavljivanje i pristup aplikacijama trećih strana i usluga. U druge svrhe ne koristimo kolačiće. Mi ne koristimo kolačiće u svrhu prikupljanja ličnih podataka ili osetljive lične podatke.

Kolačić je mali fajl sastavljen od malih brojeva i slova koji se nalazi na Vašem pretraživaču ili čvrstom hard disku Vašeg računara. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na čvrsti disk računara.

Koristimo sledeće kolačiće :

  • Strogo neophodni kolačići. To su kolačići potrebni za funkcionisanje našeg sajta. To su, na primer, kolačići koji Vam omogućavaju da se prijavite u bezbedne oblasti našeg sajta.
  • Analitički / kolačići učinka. Omogućavaju prepoznavanje i brojanje posetilaca, te registruju njihovo kretanje kroz sajt. Te informacije nam pomažu u poboljšavanju načina rada sajta, na primer, tako što će korisnicima osigurati lako pronalaženje onoga što traže.
  • Funkcionalni kolačići. Koriste se za prepoznavanje korisnika koji se vraćaju na sajt. To nam omogućava da personalizujete svoj sadržaj za Vas i zapamtite željene opcije (na primer, Vaš izbor jezika i regiona).
  • Ciljani kolačići. Ovi kolačići snimaju Vašu posetu našem sajtu, stranice koje ste posetili i veze koje ste pratili. Mi ćemo koristiti ove informacije kako bi smo naš sajt prilagodili Vašim interesovanjima. Takođe možemo deliti ove informacijama sa trećim stranama u ovu svrhu.

Možete da blokirate rad kolačića aktiviranjem podešavanja na Vašem pretraživacu , koji Vam omogućava da odbijete postavku svih ili nekih kolačića. Međutim ,ako koristite podešavanja pretraživača da blokirate sve kolačiće, možda nećete moći da pristupite našem sajtu ili nekim njegovim delovima. Konkretno, Vaš pristup i korišćenje dilera ekstranet aplikacija i servisa može biti smanjena. 

Da bi ste saznali više o kolačićima, kako su postavljeni , kako upravljati njima , kako ih obrisati , posetite www.aboutcookies.org or www.allaboutcookies.org.

To opt out of being tracked by Google Analytics across all websites visit http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.